Детско здраве

За да е по-здраво вашето дете

Здраво дете - Крачето на детето

За да е по-здраво вашето дете – От къде да започнем?

За да е по-здраво вашето дете ще започнем от любовта към детето и веднага ще кажа, че трябва да започнем още преди зачеването. Внимавайте какво яде детето ви и започнете да следите това още от захранването и първото пюре. Всички изкуствени оцветители, овкусители, консерванти и т.н., които присъстват в храните и дори в детските храни са опасни.

За да е по-здраво вашето дете следете:

С какви играчки си играе детето, шишетата от които пие мляко, вода,козметиката с която къпем и мажем детето трябва да бъдат под строг контрол, защото често те са причина за сериозни здравни проблеми.

Направете така, че детето ви да не живее в среда на стрес, доколкото това е възможно. Ако детето ви не иска да ходи на градина,не иска да се отделя от вас, не иска да спи самостоятелно или оказва съпротива каквато и да е тя, не го насилвайте. Не го карайте на сила, а измислете начин да го предразположите така, че то да хареса идеята ви и да поиска  без да страда, без да плаче и да се тръшка.

За да е по-здраво вашето дете – Бъдете любящи към детето си и никога не забравяйте, че основната ви задача е да го обичате и чак след това да го възпитавате. Бъдете любящи, вместо да бъдете строги, за да имате здраво и уравновесено дете.

Кърменето до колкото е възможно, е много важно за детето. Кърмата го поддържа здраво, чувства майчината любов и не изпитва стрес, защото винаги е близо да мама и неговите нужди получават незабавно отклик.

Детето отглеждано и привързано към любяща среда, по-лесно се адаптира към различните стресови ситуации в по-късна възраст и организмът му боледува по-малко.

За да бъде здраво вашето дете,

НЕ давайте лекарства, особено в ранна възраст. Ако бебето се разболее и е наложително даването на лекарства, давайте щадяща медицина.

Когато говорим за здраве и болести е важно да се дадем сметка, какво е излекуване и какво е да подтиснем симптомите. За съжаление,когато отидем на лекар, той не ни лекува, а просто потиска симптомите.

Когато детето вдигне температура, то е реакция на организма, за да ни покаже, че има нещо не наред. А ние сваляме температурата с лекарства по изкуствен начин, без да си даваме сметка, какво причинява температурата. Когато детето има бактериална или вирусна инфекция, ние  се опитваме с лекарствата да избием вируса или бактериите, без да се замислим, защо организма не се е справил с това. Ние не търсим причината, поради която има здравословен проблем и да действаме на причината. Ако всичко е наред с детето, то неговият организъм ще се справи с тези проблеми и те няма да се проявят. Ние даваме антибиотици, потискаме симптомите, но скоро детето пак е с инфекция, защото не сме намерили причината и не сме действали на причината. Не може да подтискаме до безкрай! Всяко подтиснато нещо рано или късно избива в по-силна форма. Кашлицата в бронхити, а те в пневмония. Алергията прераства в астма.  Обръщайте внимание на детето, когато е нервно, избухливо или твърде затворено и плахо. Това са сериозни проблеми на психо-емоционално ниво и показва, че нещо не е наред. Недоволстваме когато детето проявява агресия или не слуша в час, караме му се, без да си даваме сметка, че това е ярък индикатор, че баланса в организма е нарушен. Нарушеният баланс избива винаги на агресия навън към другите или навътре към самият себе си под формата на прекалена затвореност, плахост и депресия.

За да е по-здраво вашето дете,

започнете с  добра профилактика още от ранна възраст, която се гриже за баланса на целия организъм може да се отървем завинаги от нежеланите симптоми и болести. Това зависи от нас и само от нас. От нашето желание и правилен подход.

Junior Hit Vision е добра профилактика, която аз използвам. Това са 6 продукта насочени към цялостното здраве на детето – повишаване на имунитета на детето, защита от настинка и грип, развиване на умствените и наследствени заложби. Джуниор Нео (Junior Neo Vision дава всички необходими витамини на детето, които са нужни при неговият растеж.

Може би се питате вече има ли значение възрастта и с кои витамини да започнете? Аз давам на моите внучки, близнаци, още от втория месец Джуниор Нео – Djunior NeoVision. В 4-я прибавих Джуниор Би Хелси. Какъв е резултата, ще прочетете подробно в следващите статии на страниците на блога ни VisionBioBg.

За да е по-здраво вашето дете

Ако ви хареса статията, споделете я  с приятели.

 

#Детскоздраве, #профилактика, #Джуниор #DjuniorHitVision  #DjuniorNeo #DjuniorBeHelty #ДжуниорБиХелси

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *