Детско здравеЗдраве

Правилната стойка при децата, спомага за хармонично развитие

Здравото дете е щастието на родителите

Повечето проблеми при децата, а дори и при възрастните, се дължат на нарушение на стойката, което по-късно преминава в сколиоза, което води до много сериозни проблеми на вътрешните органи, тъй като в тях страда кръвообращението и, следователно, доставка на хранителни вещества!

Осанката не е само красота, изправен гръб и гордо вдигната глава. Това е естественото положение на тялото, което трябва да се формира от първите години от живота на детето. Ако спазвате правилната стойка, можете да избегнете изкривяване на гръбначния стълб, патологично изместване на органи и много възможни здравословни проблеми.

Правилната стойка спомага за формиране на: хармонично развитие на мускулния корсет на корема, гърба, гърдите; активно забавление с достатъчна за възрастта им физическа активност; наличието на правилно организирано място за четене на книги, компютърни игри, правене на училищна домашна работа; легла със специален матрак; постоянен контрол върху позицията на гърба. Звучи сложно, но всъщност първо учите детето си да контролира стойката, а след това то самостоятелно следи ежедневието, натоварванията и дейностите, за да расте силно и здраво.
обърнете специално внимание на стойката на възраст 11-15 години.

Неправилното развитие на гръбначния стълб и съседните мускули причинява умора, болки в гърба, белодробни и сърдечни заболявания. Според статистиката, неправилна стойка се открива при 44% от децата на възраст 11-14 години, почти 60% поради тези проблеми периодично изпитват болки в гърба.

Най-критичните периоди в процеса на формиране на добра стойка на детето са две възрасти: 7 години и 12-15 години. На седемгодишна възраст децата ходят на училище - натоварването на гръбначния стълб се увеличава, тъй като в урока трябва да останете в необичайна позиция дълго време.

12-15 години - период на бърз растеж на тялото на детето, по това време метаболизмът често е нарушен. Поради това много деца се чувстват по-зле, поведението им се променя. Бързият растеж при поддържане на сериозни натоварвания на гръбначния стълб често води до сколиоза.

В ранните етапи ситуацията може да бъде коригирана чрез постоянен контрол или с помощта на специални часове по физическо възпитание за подобряване на здравето.

Не забравяйте и приема на натурални витаминни комплекси, от които детето има нужда всеки ден, за да расте спокойно, да развива умствените си заложби, да се справя с натоварванията в училище, да има добра памет и бистър ум, и да се справя с ежедневния стрес.

JN на Project V е най-добрият приятел на децата. Съдържа всички витамини и минерали, които са нужни на растящия детски организъм. Препоръчан от Юнеско и Световната здравна организация.

– Укрепва имунната система.

– Повишава познавателната и физическата активност.

– Способства формирането на крепко здраве.

– Осигурява всичко необходимо за правилен и пълноценен растеж.

– Предотвратява преумора и превъзбуда

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.