гъбичкиЖенско здравеКрасотаМъжко здраве

VisionFit7 – сезон за всички!

На 28 октомври започва Сезон 7 на образователната фитнес програма VisionFit.

Новият сезон ще е наистина уникален, тъй като е посветен на тренировките, свързани с рехабилитацията, които имат лечебно-профилактичен ефект за опорно-двигателната система.

Защо решихме да посветим този сезон именно на това?

На първо място, защото вие самите поискахте това! И още – защото през този сезон няма никакви ограничения – могат да участват всички, които искат да подпомогнат здравето си и да го направят заедно с нас.

Заедно с нашите наставници Анастасия и Станислав Сконечни вече направихме 3 чудесни програми и всяка от тях решава различни задачи.

Функционалната програма помага да се свали излишното тегло, укрепва мускулите, решава проблема с недостига на двигателна активност, съдържа достатъчно много кардио упражнения.

Силовата програма позволява да се работи над всеки мускул или да се свали тегло (в зависимост от целите, които си поставяте), решава проблемите с недостатъчната мускулна маса, позволява да се коригират недостатъците на конкретното тяло след отслабване и да се напомпа там, където има нужда.

Програмата за мускулите, служещи за стабилизатори е любимата програма на нашите наставници, но тя е и най-сложната. В нея са събрани уникални комплекси с упражнения, които карат да работят всички мускули – дори и тези, за които не сме подозирали, че съществуват. Има много упражнения за мускулите в зоната на талията и таза, за коремната преса, за гърба, има много коремни преси. Чудесна програма за хората, които имат проблем с баланса, често се спъват и имат проблеми с равновесието. А това не е , защото не са внимателни, а защото мускулите, които трябва да стабилизират вашето тяло в пространството, са твърде слаби

Във всяка от тези програма се дават упражнения както за начинаещи, така и за напреднали – за тези, които са свикнали с натоварванията.

И не е случайно, че хиподинамията (обездвижването) е призната за болест и буквално бич на 21 век.

Ето какво казва по въпроса Световната здравна организация::

  • Заболяванията на опорно-двигателната система са водещ фактор за инвалидизиране в света, като най-честа причина за нетрудоспособност сред тези заболявания е лумбагото (остри болки в кръста).
  • Заболяванията и травмите на опорно-двигателния апарат се срещат не само при възрастните хора – те са факт във всички възрастови групи. Така, с причиняващи болка и предизвикващи нетрудоспособност нарушения в костната и мускулната система живеят между една пета и една трета от населението в света, в това число и децата).
  • Макар честотата на разпространение на заболяванията на опорно-двигателната система да се увеличава с напредването на възрастта, от същото страдан и по-млади хора, много често в годините на най-интензивна икономическа активност.

Тъжна статистика, но все пак има светлина в тунела – както винаги, всичко е в нашите собствени ръце.

Болестите на костно-мускулната система е по-добре да се предотвратяват, а не да се лекуват. Затова и профилактиката на нарушенията е толкова важна. Днес все по-голяма част от населението влиза в зоната на риска и това са преди всичко:

• Хора с наднормено тегло. В повечето случаи хората със затлъстяване имат проблеми с коленните и глезенните стави. Освен това, наднорменото тегло в продължение на дълги години натоварва допълнително костите и изостря всички заболявания, предизвиквайки деформация на костите и нарушения в гръбнака.

• Хора, които се подлагат системно на тежки физически натоварвания. Тежко физическо натоварване означава стоене на крак през по-голямата част от деня, активно движение, силна умора, носене или повдигане на тежести, изпълняване на други задачи, свързани с физическа активност.

• Хора със слаба физическа активност. Колкото е вредно прекаленото физическо натоварване, също толкова вредно за костите е и обездвижването, водещо до атрофия на мускулната тъкан, а след това и на костната.

• Хора, за които спортът е професия. Видовете спорт, свързани с хронични прекомерни натоварвания върху опорно-двигателния апарат (тежка атлетика, бодибилдинг), неколкократно повишават вероятността от развитие на остеоартроза заради постоянното претоварване на ставите.

• Неправилното хранене и недостигът на витамини и микроелементи, приемани с храната. Ако човек не получава достатъчно количество калций и други микроелементи в рамките на денонощието, това се превръща във фактор за развитие на заболявания на опорно-двигателната система, костите стават все по-слаби и чупливи.

• Тютюнопушене. Тютюнопушенето увеличава няколко пъти възможността за развитие на остеопороза.

Имаме чудесни новини! Всичко това са рискови фактори, които могат да бъдат преодолени и като изключим пушенето, с което ще трябва да се преборите сами, програмата VisionFit Рехабилитация ще ви помогне да го направите.

VisionFit включва:

–  програма от 15 тренировъчни комплекса, в които влизат упражнения за укрепване на гърба, основните стави и за затвърждаване на резултатите.

По време на сезона (15 тренировки за 5 седмици) ще има тренировки с различна насоченост.

6 занятия – за цялото тяло – ще се работи активно за всички дялове на гръбначния стълб, както и за големите стави – гимнастиката ще е от най-леката за тези, които наскоро са имали тежки травми, до най-тежкото ниво, изискващо да има добре тренирани мускули;

3 занятия – тренировки за раменния пояс ( една от тренировките е подходяща дори за възстановяване след счупване, инсулти и замяна на става, а втората и третата, които са по-сложни, се препоръчват на абсолютно всички – от професионалните спортисти до тези, които бленуват за красиво тяло! );

2 занятия – за включване на коремните мускули – прави, напречни и коси! Най-сетне ще се научите да работите правилно с «центъра» на тялото си. Подходящи са за абсолютно всички – натоварването варира в зависимост от заданията, давани от треньора;

1 занятие – за плавен преход от възстановяващо към силово натоварване и за затвърждаване на резултата;

3 занятия – силово натоварване за затвърждаване на резултата от предходните тренировки, пробен преход към по-интензивно натоварване за начинаещите и супер активно приключване на сезона за «най-печените»!

–   5 уебинара с професионални спортисти и фитнес инструктори – с наставниците в проекта Анастасия и Станислав Сконечни, както и с опитни специалисти по храненето

На уебинарите ще ще разгледаме много подробно всички съставляващи от режима за здраве на вашата опорно-двигателна система: спецификата при правенето на упражненията, как да регулирате натоварване според потребностите ви, как да се храните, какво да добавите в менюто си, така че организмът ви да получава всичко необходимо за да работи правилно, а какво да изключите от менюто си.

На всеки уебинар специалистите ще отговарят на въпросите ви директно в ефира.

–   закрит чат само за участниците във VisionFit 7.

В чата ще можете да общувате със специалистите и участниците в този сезон, да получавате съвети и препоръки, както и отговори на въпросите ви .

Мога ли да участвам, ако имам…?

Ако имате някакво заболяване, свързано с опорно-двигателния апарат, ако сте се подлагали наскоро на операция, имате травма, първото, кето трябва да направите е да питате лекуващия ви лекар, дали изобщо можете да се движите?

Ако ви каже, че трябва да се раздвижвате, да тренирате лека-полека травмираните/пострадалите от болестта органи, значи можете да се занимавате с нас.

Ако ви е предписана лечебна физкултура, пак сте точно за нас!

Кой трябва да участва задължително?

Всички, които искат да запазят подвижността си и да ходят самостоятелно до дълбока старост!

Сезон Рехабилитация е подходящ ЗА ВСИЧКИ!

На тези, които се страхуват, че ще е сложно, ще напомним, че сезонът е разработен от лекар, който рехабилитира пациенти след инсулт;

На тези, които се с опасяват, че няма да има ефект върху тялото, ще напомним, че и най-простото  упражнение изпълнено ПРАВИЛНО и достатъчно брой пъти, ще се отрази много по-добре на тялото, отколкото всяка изтощителна спортна тренировка.

За каква възраст става дума?

От-до – за всяка – без ограничения.

Природата ни е дарила със способността не само да ходим, но да тичаме и скачаме, да се катерим по дърветата, да късаме плодове от по-високите клони, да събираме корени, гъби и цветя, наведени, клекнали и пр. – дадени са толкова много неща. Цивилизацията ни докара до там, че ако не искаме, спокойно можем да не правим нищо. И ние правим точно това. За съжаление, берем плодовете на това, което правим – все по-млади се разболяваме от болести, свързани с опорно-двигателната система.

Решение има!

Помогнете си сами, за да ви помогнем и ние. Дайте на тялото онова, което му трябва – правилно движение и правилно хранене.

Не знаете от какво има нужда тялото ви – заповядайте във VisionFit7 и ще работим заедно.

 Започваме следващия понеделник, 28 октомври.

Купони за участие можете да закупите в магазините Vision Россия и Vision Europe в Сесия.

В нашата програма са предвидени бонуси за поканване на нови участници.

https://fit.vision/ECV-441318

 

Всеки участник, който влезе с вашия линк или вече е на вашето 1-во ниво и закупи една от предложените програми, ви носи бонус от 500 до 600 рубли, които ще бъдат преведени по вашата бонусна сметка в Сесия. Използвайте тези пари за да плащате поръчките си в магазините на Сесия.

А така също задължително участвайте в номинациите и конкурсите на VisionFit 7 сезон и получете яки награди и подаръци!

Подробно за наградите и подаръците четете на сайта ни https://fit.vision

Присъединете се и нека заедно да постигаме резултати!

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.