BI0-in

Bio-In –  Пробиотик НОВО, пето поколение! 

РЕВОЛЮЦИОННИЯ Bio-In вече и в България!

Бактериите, които образуват чревната микрофлора може да контролират нашето меню, за да осигурят оптималн

а среда за себе си – това предположение е  изтъкнато от група биолози от Университета в Сан Франциско, Аризона и Ню Мексико, публикува своя доклад в списание «BioEssays».

Тяхното изследване е насочено към развитието на предишната работа по установяване на връзката между чревната микрофлора и физиологията на човека, с подкрепата на американската общност в борбата с раковите заболявания  в  Център за  проблемите на белия дроб  Бони Дж.Адарио, Институт за академични изследвания в Берлин, и Националните институти по здравеопазване на САЩ.

Bio-in - Биоин - пробитик пето поколение за вашата микрофлора
Bio-in – Биоин – пробитик пето поколение за вашата микрофлора

„Бактериите на чревната микрофлора притежават манипулативни способности“, казва д-р Карло Мали. „Налице е конфликт на интереси между различни групи от бактериалната микрофлора. Някои от тях съвпадат с нашите кулинарни цели, други  – им противоречат „.

Може ли бактериите на  микрофлората да  предизвикват апетита?

В храносмилателния тракт на човека  живеят  много бактерии (броят им превъзхожда  стотици пъти количеството на нашите клетки), така  че някои учени са измислили общо описание за екосистемата  – „микробиом“ или чревна микрофлора. В рамките на тази екосистема са различни видове микроорганизми, които  имат различни цели, така че техният брой се увеличава или намалява в зависимост от характеристиките и състава на местообитанието.

Един от основните фактори, определящи състоянието на нашата стомашно-чревна среда със сигурност е храната, която ядем. Някои чревни бактерии предпочитат да ядат мазнини, а други – захар. Именно  на тази основа, учените предполагат, че чревните бактерии са склонни да търсят активно  манипулиране на химическия състав на средата на обитаване в собствена полза. Това, от своя страна, може да означава манипулиране на поведението ни чрез стимулиране на апетита, към едни или  други храни, нашите хранителни навици, или, обратно, отвратени при използването на определени продукти. Въпреки липсата на преки доказателства за такива ефекти, изследователите се заинтересовали от резултатите на едно проучване, което намира разлика  в състава на микробните метаболити (продукти на обмяната на веществата) в урината на тези, които признават тяхната страст към шоколада и тези, които смятат, че са безразлични към него. Тези различия са записани дори в условия, при които „експериментални“ групи са получили абсолютно идентично меню на хранене.

Не са били обаче в състояние да разберат какъв  точно е механизмът, чрез който бактериите могат да манипулират нашето поведение, но  е налице сериозна теоретична обосновка на подобна възможност. Проучванията потвърдиха наличието на силна връзка между състоянието на микрофлората и имунната, нервната и ендокринната (хормоналната) системи на човешкото тяло. Някои учени смятат, че бактериите могат да секретират определени сигнални молекули, които да повлияят на активността на десетичния черепен нерв, който преминава от червата към мозъка.

„Микробиомите са в състояние да контролират нашето поведение и настроение, изпращане на нервни сигнали към десетични различни черепномозъчни нерви, промяна на вкусовите рецептори, които произвеждат токсини, карат ни да се чувстваме добре, и“ химически възнаграждени „, което води до благополучие“, каза един от лидерите на изследването, д-р Aтена Aктипус .  Друго проучване показва, че хората, които консумират пробиотични напитки с фолиева киселина са постигнали  значително подобрява настроението, но само в случаите, когато това е било предшествано от лошо настроение и депресия

Потенциални промени в менюто на хранене

Дори ако бактериите могат реално да влияят върху нашето поведение, ние сме все още далеч  беззащитни. В края на краищата, характера на храненене е основният фактор, определящ преобладаващия вид бактерии в червата ни. Така например, в червата на хора, живеещи в Япония съдържа специален вид бактерии, допринасящи за разграждането на морски продукти  и водорасли.

В действителност, тези експерименти показват, че ние сме в състояние да променим състава на чревната микрофлора по време на 24 часа след промяната на нашето меню.  „Нашата диета има огромно въздействие върху популацията на микроорганизмите в червата,“ казва д-р Мали. „Това е пълна екосистема, и тя е в състояние да реагира на промени в рамките на няколко минути.

Учените са успели да потвърдят, че промените в микрофлората, предизвикани от една страна с промяна на храненето или приема на пробиотици, или, от друга страна, като прием на антибиотици – може да има огромно влияние върху здравето на човека.

„Изследването на микробиомата може да отвори възможности за профилактика на болестите, от затлъстяване и диабет до рак на стомашно-чревния тракт“, каза д-р Akтипус. Според него, днес, учените са само в далечните подходи към разбирането на значението на чревната микрофлора, за човешкото здраве и живот.

Има ли решение на проблема с подобряване на микрофлората ?

Лаборатория DEM4 Vision създаде пробиотик пето поколение BIO-In, който удовлетворява всички изискания за постигане на задачите, които има пробиотичната програма, а тя е: Да достави добрите бактерии в оказаното количество до края на дебелото черво, да позволи те да се заселят там и да започнат да се размножават. по този начин се избягва недостатъка на пробиотиците, които съществуват до момента, а то е че,  те не успяват да достигнат до целта си, а се разграждат от стомашния сок. Това е и основното отличие, което се постига с още много други изисквания като начин и технология и което прави пробиотик Биоин толкова ефективен.

В случай, че имате въпроси, не се колебайте да ни пишете или да звъните на телефоните и нашите консултанти ще ви отговорят.

PS: Не се притеснявайте да се свържете с нас по начин, който на вас е удобен и получите безплатна консултация за наличните продукти и тяхната употреба. Ние ще се радваме да бъдем полезни!

ПОВЕЧЕ НА ТЕЛЕФОН: 0889 433 668 / 0888 219 287

Имейл: office@visionbiobg.com / tony_ignatova@abv.bg / pepiignatova@abv.bg

Фейсбук: https://u.to/hTojFA

Инстаграм: https://u.to/SurSFA