UncategorizedДетско здравеДетско зраве

Как да опазим децата си здрави в предучилищна възраст

Днес запазването и укрепване здравето на децата е една от основните задачи на всяко семейство. Ние родителите, сме призвани да търсим начини и решения, които да повишат  здравословното състояние на децата ни, те да не се разболяват, да растат здрави и енергични и да им дадем една нова култура на здравословен начин на живот.

ДжуниорНео за вашето дете

Изключително важно е да се оформи база  от знания на децата, както и правилни навици за здравословен начин на живот.

Важно е да научим децата си на правилните навици, а това са движение, спорт, както и балансиран режим на хранене, които играят ключова роля към подобряване на здравословното състояние на всяко дете.

Истината е, че около нас има изключително много изкушения, които са далеч от здравословната закуска и здравословното хранене като цяло. Точно затова, трябва да помислим за здравето на децата ни още от самото раждане и детските градини, за да може да сме по-спокойни когато те са в предучилищна и училищна среда, когато вече ще са изградили своите правилни здравословни навици.

Ние сме призвани да не допускаме децата ни да се разболяват, а да направим така, че децата ни да растат здрави и щастливи, да развиват своя потенциал, да са информирани и образовани и да водят здравословен начин на живот.

Учените отдавна доказаха, че днес е немислимо да доставим на организма си нужните витамини и менерали и това е причината за различни неразположения и болести.

Признаци на недостиг на витамини

Нарастващото тяло се нуждае от повече хранителни вещества, витамини и минерали, отколкото възрастен. И приема липсата им много по-зле. Ето защо, ако детето ви развие следните симптоми, струва си да започнете да се притеснявате:

- Слаб апетит

- вяло/отпуснато състояние

- Чести настинки

- Груба и суха кожа

- Обилна пот

- Ниско тегло за възрастта (като се вземе предвид ръста на детето)

- Лошо представяне в училище

Също така много често (особено в големите градове) започва да възниква следният проблем - забавяне на растежа при децата.

Всичко това звучи страшно, но всъщност това е само върхът на айсберга - ако не предприемете действия, тогава в юношеството могат да се появят по-сериозни проблеми. И когато симптомите току-що започнаха да се проявяват, обикновено няма нищо непоправимо в това.

5-те най-важни витамина

ВИТАМИН А - предпазва зрението, стимулира растежа на костите, укрепва косата и ноктите, помага на раните и драскотините по кожата да зарастват по-бързо. Ако детето ви е с дефицит на витамин А, може да забележите следните симптоми: проблеми със зрението, чести настинки, суха кожа, чуплива коса, забавен растеж, стоматит и увреждане на зъбния емайл.

ВИТАМИН С - изключително важен за повишаване на имунитета, помага на организма да се противопоставя на инфекции, подобрява насищането на клетките с кислород, укрепва венците и кръвоносните съдове, предотвратява алергии и облекчава симптомите му и увеличава усвояването на желязото. Анемия, чести настинки, кървене от носа, умора от натоварване в училище, кожни проблеми, чернодробни заболявания и положителен тест за паразити могат да ви кажат какво да добавите към диетата на детето си.

ВИТАМИН D е ключът към пълното физическо развитие. Укрепва костите, ноктите и зъбите, а също така подпомага нервната система. Дефицитът може да доведе до забавяне на развитието, изкривяване на костите, неспокоен сън, сълзливост, лошо храносмилане и прекомерно изпотяване.

ВИТАМИН Е - предпазва тялото от вируси и инфекции, поддържа здравето на сърцето и кръвоносните съдове, участва във формирането на репродуктивната система, подобрява метаболизма и помага за наддаване на тегло и правилно развитие през първите години от живота. Липсата на витамин Е е изпълнена със забавено психическо и физическо развитие, нарушения на говора, влошаване на зрението и рефлексите, както и сухота на кожата и косата.

ВИТАМИНИ ОТ ГРУПА В - Според медицински изследвания детето се нуждае от четири пъти повече витамини от група В, отколкото възрастен. Недостигът на този витамин се характеризира с лош апетит, слабост, памет и умствени увреждания, нервни разстройства, мускулни болки, кървене на венците, кожни заболявания и други здравословни проблеми.

5-те най-важни микроелемента

ЖЕЛЯЗО - отговаря за преноса на кислород в тъканите и органите. Недостигът му може да бъде невидим за много дълго време (ако не правите тестове и не го наблюдавате), но ако не предприемете действия, анемията се развива с течение на времето. Детето започва да се храни зле, академичните резултати намаляват, появяват се храносмилателни проблеми и се нарушава сърдечният ритъм. За да предотвратите това, струва си да добавите към диетата богати на желязо храни (като червено месо) и витамини за деца.

ЙОД е един от най-важните елементи, липсата на който има най-сериозни последици. Това води до проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, дихателната и имунната система работят по-зле, развитието на гениталиите се забавя и се развива кретинизмът.

МАНГАН е необходим за растежа на детето. Дефицитът може да доведе до намален умствен капацитет, забавено физическо развитие, лошо храносмилане, гърчове и наднормено тегло. Калцият е ключът към здравите зъби, кости и нокти, както и състоянието на косата и нервната система.

КАЛЦИЙ е отговорен за нервната проводимост, сърдечната функция, съсирването на кръвта, усвояването на хранителни вещества и др. Вярно е, че самият той се абсорбира само в тандем с витамин D, следователно, когато избирате витаминни комплекси с калций, уверете се, че витамин D също е включен в състава (или го закупете отделно).

ОМЕГА--3 е вещество, необходимо за нормалното функциониране на абсолютно всички системи на човешкото тяло. Той се съдържа в морските риби, орехите, говеждото месо, ленените семена и соята. Но ако детето яде малко от тези храни, могат да възникнат дефицити, което води до намаляване на имунитета и умствените способности, повишен риск от кожни заболявания, астма, затлъстяване и проблеми със сърдечно-съдовата система. Ако всичко е в ред с баланса на витамини и микроелементи в тялото на вашето дете, бебето винаги е в добро настроение, помни добре информацията и с удоволствие играе игри на открито.

 

КАК ДА ОПАЗИМ ДЕЦАТА СИ ЗДРАВИ И ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ?

Отговора е много прост. Нахранете ги с натурални витамини!

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ДЕТЕТО СИ?

Днес на пазара има голямо предлагане на витамини и човек не може да се ориентира в това море от предлагане. Но има критерии, по които вие може да изберете най-доброто з авашето дете.

ЕТО НЯКОЙ ВАЖНИ КРИТЕРИИ, ПО КОИТО ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИТЕ ВИТАМИНИ:

  • Натуралност?
  • Безопасност?
  • Ефективност?
  • Къде се произвеждат?
  • Кой е производителя?
  • Как се произвеждат?
  • Има ли доказани резултати от използването им?

СЪВЕТ: Задайте въпросите на човека, който ви предлага витамините. Той е длъжен да ви отговори на всички тях и на тези, които още възникват у вас. Бъдете сигурни, че няма да навредите на детето си и няма да си дадете парите на вятъра, а те ще направят детето ви по-здраво, а вас  по-щастливи.

 

PS: Сложете ни едно пръстче 🙂 , ако статията ви е харесала. Споделете, за да бъдете полезни на приятелите си.

А това са моите деца, заченати и отгледани с ТЕЗИ продукти  -  JN за шампиони

 

Не се притеснявайте да се свържете с нас по начин, който на вас е удобен и получите безплатна консултация за наличните продукти и тяхната употреба. Ние ще се радваме да бъдем полезни!

А вие може да купите елитни натурални витамини на вашето дете още сега ТУК:

ПОВЕЧЕ НА ТЕЛЕФОН: 0889 433 668 / 0888 219 287

Имейл: office@visionbiobg.com / tony_ignatova@abv.bg / pepiignatova@abv.bg

Фейсбук: https://u.to/hTojFA

Инстаграм: https://u.to/SurSFA

 

 

 

 

 

 

Как да се укрепи здравето на децата и да се избегне болестта?

 

 

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.