БизнесДетско здравеДетско зравеЖенско здраве

4-те критерия за избор на витамини за деца

Как да изберем най-правилните витамини за децата си?

Кое е по-важно за един родител от здравето на детето му? Както знаем, организмът на детето се изгражда, а на възрастния се ремонтира. Ако от самото начало не е изградено нещо, после няма какво да се ремонтира. Помнете, че за всеки проблем, възникнал с детето, от баналната хрема до най-сериозните увреждания си има причина. Една от тях е неправилното хранене. За съжаление в днешно време ежедневното меню на детето, дори теоретично не  може да включи необходимото количество жизнено важни компоненти.

В ранна детска възраст имунната защита е по-слаба – това е анатомо-физиологична особеност на тази възраст. Имунитетът се укрепва около 7-годишна възраст, затова и когато децата ходят на детска градина, те боледуват често, а когато тръгнат на училище –по-рядко. В детската градина децата се срещат с микроорганизми, срещу които организмът им започва да изгражда  антитела и при следващата среща със същия патоген, тялото помни и се преборва по-бързо. Също така  се активира  и клетъчния  имунитет, клетки които убиват причинителите на инфекциите.

За решаването на този проблем, неоценима помощ оказват биологично активните добавки към храната. Запълване на дефицита от витамини при децата особено е важно през пролетта, когато след тежките зимни месеци ни трябва повече енергия. Терминът ,,витамин” произлиза от латинската дума “vita” и означава живот. Определението е извънредно точно – без витамини, просто е невъзможно да си представим нормалното развитие на организма на възрастния човек, още повече на детския организъм.

Помислете си само, колко сили и енергия са нужни на малкото човече докато расте, с какви физически и психологически натоварвания трябва да се справи. За да растат здрави и жизнерадостни, децата се нуждаят от витамини. Не бива да се забравя, че дефицитът на витамини у децата не се проявява веднага, а може да даде неочаквани усложнения в юношеска възраст или дори по-късно.

Първите си витамини детето получава с майчиното мляко по естествен начин и в най-добро съчетание. При по-големите деца, основен източник на витамини са хранителните продукти, които за съжаление не винаги съдържат пълния комплект от необходими витамини и минерални вещества. Ситуацията се влошава още повече през късната есен, зимата и пролетта, когато количеството витамини в продуктите рязка намалява.

При децата с алергия, хиповитаминозите са не само предсказуеми, но и съвсем очаквани: за да се избегне симптомите на алергия, често се налага спазването на строги диети, което води до витаминозна недостатъчност. Поради това, за да се покрие недостигът на витамини, е необходимо те да се приемат през есента, зимата и пролетта, макар, че днес повечето педиатри се обединиха в мнението, че с цел профилактика, целогодишно трябва да се приемат витамини.

При избора на витамини, те трябва да са съобразени с дневните нужди на децата. Хубаво е да са вкусни и желани от децата – защото всички знаем, че ако не са приятни на вкус, те не ги приемат. Препоръчително е да вземем витамини без консерванти и оцветители, които са произведени и разпространявани от фирми, спазващи правилата на добрата медицинска практика.

Критерии за избор на витамини за деца
 • Витамините трябва да съдържат комбинация от витамин  D, C, Е, B 6 и В12.
 • Витамините да са така комбинирани, че да повишат имунитета на децата.
 • Да са без консерванти и оцветители.
 • Да са вкусни, за да ги харесват децата.

Вижън Джуниор Нео е всичко онова, което е необходимо за развитието на вашето дете. Джуниор Нео се отличава от комплексите за възрастни не само по състава му, но и по оптималната дозировка. БАД Джуниор Нео се препоръчва, за да може растящият детски организъм да получи пълния комплект необходими витамини, макро- и микроелементи. Веществата, които влизат в състава на Джунир Нео подпомагат за хармоничното развитие на всички функции а детския организъм: физически, психически и интелектуален.

Ако сред майките има такива, чиито деца са злояди или са с намален апетит след прекарано заболяване, Джуниор Нео са изключително подходящи за тях, защото повишават апетита и връщат желанието на децата да се хранят разнообразно. Същото важи и за деца с наднормено тегло – мултивитамините им дават необходимата енергия и повишават желанието им за движение – goo.gl/vKbtmp

Витамините от група В в състава на Джуниор Нео дават на клетките на тялото енергия, стартират обмяната на мазнини и въглехидрати, което се отразява благотворно на състоянието на мускулите, зрението, храносмилането, черния дро и нервната система, както и на кожата и растежа на косата.

Витамин С и екстракт от лимон, които са в състава а Джуниор Нео, помагат в борбата със сезонните заболявания и укрепват имунната система.

Медта е необходима за формирането на костните тъкани, участва в кръвотворния процес и поддържа хемоглобина на нужното ниво.

 • Осигурява растящият организъм пълен набор от нужните витамини, микро и макроелементи.
 • Осигурява пълна усвояване на калций и спомага за заздравяване на костите и зъбите.
 • Повишава съпротивата срещу инфекции
 • Повишава устойчивостта на организма към простудни заболявания.
 • Ефективен в периода на адаптация към детска градина и училище.
 • Помага за правилното развитие на детето.
 • Прави нервната система на детето по-стабилна.
 • Повишава двигателната и опознавателна активност.
 • Отговаря на нуждите на растящия организъм за хармонично развитие.
 • Нормализира метаболизма
 • Укрепва имунитета
 • Хармонично развитие на всички функции на организма
 • Предотвратява развитието на кариеси
 • Подобрява формулата на кръвта
 • Притежава общоукрепваш ефект
 • Препоръчва се при умствени и физически натоварвания

Ето и някои факти:

Знаете ли, че една таблетка Джуниор Нео съдържа:

 1. 45 мг магнезий ( почти толкова се съдържа в 150 гр касис)
 2. 40 мг екстракт от лимонова кора ( толкова може да се получи от два лимона) ,  30 мг витамин С ( толкова може да се получи от 100 гр горски малини),  7 мг желязо ( отговаря в ½ яйчен жълтък)
Състав:

Екстракт от лимонова кора – съдържа антиоксиданти- флавоноиди и витамин С, които спомагат да се поддържа стабилна нервната система на детето.

Витамини от група В, D3, PP, както магнезият и желязото, които регулират обмяната на веществата, засилват дейността на имунната система, участват в кръвотворния процес и изграждането на костната тъкан, предпазват от развитието на бърза уморяемост, безсъние и раздразнителност.

Манганът подобрява работата на нервната система, притежава антиоксидантно действие.

Витамин Е защитава от свободните радикали.

Цинкът е за здрава кожа и добър имунитет.

Бета-каротинът е необходим за синтезът на витамини и добро зрение.

Хромът намалява чувството на тревожност и отстранява умората, регулира въглехидратната обмяна и нивото на глюкоза в кръвта.

Медта участва в кръвотворния процес, а също така в изграждането а костната тъкан. В синтеза на хемоглобин и еритроцити, ускорява процеса на оздравяване. Медта работи в тясно сътрудничество с желязото и витамин С, като снабдява организма с кислород и подхранва нервните обвивки.

Витамин С притежава мощно антиоксидантно и имуномодулиращо действие.

Джуниор Нео е специално разработен комплекс за деца, който включва 10 витамина и 10 минерални компоненти, необходими за подрастващият детски организъм.

Джуниор Нео  се превръща за детския организъм в строителен материал, осигуряващ многостранен ефект- от коригиране на вътрешно утробни проблеми, до адекватността при явяването на матури и изпити в училище.

Помислете си дали през годината сте ползвали само един болничен лист за болното ви дете вместо пет и това не е добър резултат ли?

А какво ще кажете за промяната в прогнозите на лекарите?

За изпреварването вместо изоставането?

За подобряването вместо влошаването?

За преодоляването вместо обречеността?

Джуниор Нео променя бъдещето на вашите деца също толкова бързо, колкото бързо те растат. Този продукт е проверен с времето от повече от 20 години, получил световно признание от ЮНЕСКО,  с много споделени и медицински доказани резултати.

Добре е родителите да са наясно кои витамини в кои храни се съдържат.

Витамин А, например, който гарантира нормалната дейност на имунната система, чрез повишаване бариерната функция на лигавиците се съдържа в моркова, сладкият картоф и спанакът.

Витамин С, е мощен антиоксидант, подобрява имунитета и подпомага усвояването на желязо в детския организъм. Съдържа се във всички пресни плодове и зеленчуци.

Витамин D e eдин много важен витамин – установено е, че децата с нормални нива на витамин D в организма боледуват по-рядко. Храни, богати на витамин D2 са рибните продукти,а  Витамин D 3 се образува в кожата под въздействието на ултавиолетовите лъчи.

Витамин Е е мощен антиоксидант, който забавя развитието на свободните радикали. Той се съдържа в слънчогледовите семки, бадеми, бразилския орех.

Витамин B6 се съдържа в много храни, главно в: месото, зърнените храни, зеленчуците и ядките, бирената мая, жълтъка.

За да си набавите Витамин В12 от храната, трябва да консумирате месо, птиче месо, риба, яйца, млечни продукти или храни, обогатени с В12, а ако ли не, да взимате добавки.

И малко статистика:
 • От днешните 15 годишни, 50% може да не стигнат да 60 -годишна възраст
 • Ежегодно 5000 деца се раждат с вроден порок на сърцето
 • Увеличава се ръста на деца с онкологични, стомашно-чревни и сърдечно-съдови заболявания, алергия и затлъстяване.
Съвет:

Нека си припомним, че лошото дърво не ражда добри плодове. В този смисъл идеалният случай ще бъде, ако от 4 до 6 месеца преди планираното зачатие и двамата родители започнат един оптимален курс и максимално обемен курс с правилните БАД. Бременността трябва да бъде придружена с приемането на витаминни комплекси с правилните БАД, тъй като бебчето вече е живо и расте, формира се и се развива. И след 9 месеца може да се види резултатът от начина на хранене и поведение.

После почваме да контролираме какво влиза в устата на детето. И вместо към ориентираните към деца лъскави и отровни лакомства и напитки, да му купуваме например Джуниор Нео, който не напразно е получил световно признание от Юнеско, като най-добрият витаминен комплекс за деца. И освен това, от най-ранна възраст, да възпитаваме у децата култура на храненето и презрение към рекламата на храни, които бавно убиват нашите деца. Любовта към децата ни е меко казано неубедителна, след като към 18 годишна възраст 20% от тях вече страдат от безплодие.

 Моето отношение към Джуниор Нео.

Използвам го от 5 години, когато лекарите ми казаха, че няма да мога да имам деца. Приемах Джуниор в комбинация и с други продукти на компания Vision. Бях прочела за многото родени деца с помощта на тези продукти, въпреки мнението на лекарите и вярвах, че и при мен ще се получат нещата. Имах и най-добрият консултант на компанията – моята майка Пепа Игнатова, която ми правеше програмите и ме подкрепяше с вярата, че един ден и аз ще бъда майка. Днес, аз съм щастлива майка на две близначета, които скоро ще станат на две години. Родих две деца на 40 години. Приемах Джуниор в големи дози, приемах и много други продукти в програмите, които ми бяха предложени през цялата бременност! Чувствах се отлично и работих до последно, а бебетата приемат Джуниор Нео от третия месец, растат здрави и жизнерадостни. Не сме усетили никакви колики, никакви проблеми при ваксините, не се разболяваме и това ме прави още повече щастлива.

В случай, че вие се нуждаете от специализирана консултация, не се притеснявайте да се свържете с нас. Щом сте стигнали до тук, ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ И НАШИЯТ БОНУС – 30 МИНУТНА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТ ПО ИЗБРАНА И ИНТЕРЕСУВАЩА ВИ ТЕМА. Екипа ни разполага със специалисти, на които може да разчитате. А ние ще се радваме да бъдем полезни.

И едно видео за детските продукти на Vision

Може да се свържете с нас и по телефон: 0889 433 668 / 0888 219 287

#детскоздраве #Vision #витамини #детскивитамини #ДжуниорНео #JuniorNeo #здраве #БАДVision #БАД

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *