Детско зравеЖенско здравеЗдравеКрасота

Как да защитим ставите си, без болка и лекарства

Лято е. Работете, но внимателно!

 Болшинството хора с нетърпение очакват лятото. Тези, които имат вила или къщичка на село бързат да отидат и да се захванат за работа. Очаквали са с нетърпение този момент – да прекопаят, да посеят разсад, да подредят градините и лехите. Ентусиазмът е разбираем, но трябва да бъдете много внимателни, малко или много натоварването вече е многократно по-голямо от обикновено.

Погрижете се за ставите

И така се случва, че нашите стави изведнъж поемат непривично голямо натоварване. Не стига че ставите, като правило не са млади и са доволно износени: често трябва да се лежи на легло и това е добре за по-големи и стари хора. Младите предпочитат на ходят на море или съвсем друг вид отдих, да пътешестват, на море и на плаж.

Главния риск идва в началото на есента, когато ставите не са се приспособили към новата ситуация и новите натоварвания. Често ние самите сме безотговорни към своите собствени стави, като ги натоварваме повече. Нашият ентусиазъм граничи с фанатизъм, а желанията не винаги съвпадат с възможностите.

Тежката физическа работа по време на лятно-вилния –селски сезон често провокират болка в кръста, обостряне на хронични заболявания на гърба, ставите и разнообразни разтягания. От вдигането на тежести, пренапрежение на мускулите във връзка с кръста, може да възникне лумбаго – рязка болка в кръста, което поставя човек в неизгодната позиция да не може да се движи. От дългите еднообразни движения на ръцете, може да възникне пренапрежение на сухожилията и болки в лактите.

Иновационния комплекс БАД и гел EnjoyNT  дава комплексна защита на вашите стави. Компонентите на иновационния комплекс

Енджой Ен Ти идеалната профилактика на кости и стави
Енджой Ен Ти идеалната профилактика на кости и стави

БАД и гел EnjoyNT  оказва двойно действие: способства възвръщането на ставите в състояние на физиологическата им норма, укрепва костната тъкан. Притежава противовъзпалително и обезболяващо действие, стимулира естественото обновяване на хрущялната тъкан, поддържа здраво състоянието на ставите, кръста и гърба, защитава ги по време на активно натоварване. А ОстеоСанум е ефективен при профилактика на остеопороза. В него има не само калций и витамин Д3, които традиционна се използват за профилактика на остеопороза, но и витамин К2. Този революционен инградиент направлява калция непосредствено в костната тъкан и не допуска да се отлага по стените на съда. ОстеоСанум  подобрява структурата на съдовете и увеличава менералната плътност. Възпрепятства изменението на калция от костната тъкан. ОстеоСанум помага бързо да заздравяват костите при счупване.Предотвратява  деформацията на гърба и не допуска нарушения на осанката.

 

Енджой Ен Ти Харпаго гел предпазва гръбнака и ставите по време на тежки натоварвания. Предотвратява увреждането на съединителната тъкан, поддържа подвижността и гъвкавостта на ставите, премахва умората и тежестта в ставите и мускулите след спорт.

Елегантно допълнение, което е ноу-хау на пазара на здравето по отношение на костно-мускулната система и което действа като балсам на тялото са Рол-он-гел, които са в два варианта.

Гел за уморени крака - премахва отока
Гел за уморени крака – премахва отока

ЛегРефреш рол-он гел, който премахва отоци, тежест, умора и болки в краката и други симптоми на венозната недостатъчност. Варикозно-разширените вени, отоци и болка след травми. Действа добре при подхранване, хидратация и омекотяване на напукана кожа. Препоръчва се след интензивно физическо натоварване, след продължително стоене прав. След ходене на токове и след продължително седене ( пътувания с влак, самолет, автобус).

Моментално връща чувството за комфорт и естествена свежест. Само няколко минути на ден за нанасяне на гела напълно променят представата ви за комфорт, като осигурява отпускане.

Боди Ревив рол-он гел е предназначен за болка в някоя част на тялото или други симптоми и възпаления. Превъзходен за Разтягане на връзки и сухожилия, Остеоартрит или ревматоиден артрид, натъртвания и възпаления на меките тъкани и облекчаване на болката след травма. Отпускане на пренапрегнати мускули. Преди големи физически натоварвания, разтягане на мускулите и след интензивно физическо натоварване ) отпускане на натоварени мускули.

Благодарение на високата ефективност на растителните екстракти, Body Revive Рол-он гел по естествен начин спомага да се премахне чувството за болка. Просто го нанесете непосредствено на проблемното място. Високата концентрация на синергично съчетание на природните биоактивни компоненти позволявате да се постигне необходимото охлаждащо-загряващ ефект, отпускане на мускулите и премахване на болката.

 

ЛегРефреш рол-он гел и Боди Ревиве рол-он гел са линия натурални продукти от ново поколение, които съществено облекчават мускулните и ставните болки и премахват раздразненията.  Натурални, безопасни и много ефективни те се съчетават много добре и с Веностронг. Намалява отоците, омекотява симптомите на хронична венозна недостатъчност. Премахва тежестта, усещането за поддуване и слабост в краката. Намалява и премахва паякообразните вени, възстановява и укрепва стените на кръвоносните съдове. Допринася да се предотвратят сериозни усложнения, често предизвикани от венозна недостатъчност. Веностронг се препоръчва най-вече по време на горещините, при ходене с обувки на висок ток,както и при слабоподвижни професии с правостояща или седяща работна поза.

Факти за ставите

 • Ставите сами по себе си представляват подвижни съединителни кости на скелета, отговорни за хармоничната работа на костите и мускулите. Ставите играят важна роля в опорно-двигателния апарат. Костите на пръстите, например, се огъват и отблъскват повече от 25 милиона пъти за живота на човека
 • Смята се, че в човешкото тяло има от 230 до 360 стави, и те са много различни: блок форма, цилиндрични, сферични, плоски, седло.
 • Почти всички ставни елементи имат нервни окончания и носят възприятие на болката. Ето защо ставите могат да се превърнат в източник на болка.
 • Най-често срещаното ставно заболяване е артрозата. Първите му симптоми могат да се проявяват още на 40-годишна възраст и до 70-годишна възраст повече от 60% от хората страдат от това заболяване.
 • Заболявания на ставите могат да се развиват не само от заседналия начин на живот или генетична предразположеност, но и от метаболитни нарушения, прекомерна консумация на мазни храни, сурови плодове и зеленчуци, млечни продукти и дори заради използването на необработена храна. Оказва се, че ако използвате само студена храна, тялото и ставите ще натрупат слуз, което ще доведе до развитие на артроза.
 • Кръвта в ставите е признак на липса на калций в тялото.
 • Ако ставите на пръстите са твърде гъвкави или бавно се движат с общ мускулен тон, това може да сигнализира за неизправност в черния дроб и жлъчния мехур.ю
 • Поради сферичната форма на човешката раменна става, която може не само да вдига и сваля ръката, но също така и да приеме обратно,да  завъртете ръката навътре и навън. Това разнообразие от движения се е превърнало в решителна стъпка за човека в процеса на еволюцията.
 • Раменната става е най-мобилната в човешкото тяло.
 • През деня ставите се свиват под тежестта на тялото, затова сутринта човекът е 1 см по-висок от вечерта.

 

Съвет:

 1. Ако вие сте млад човек от 18 до 45 години, който се старае да изглежда добре, ходи на фитнес препоръчително е да започнете незабавно да се грижете за своите стави, като използвате Рол он Боди Ревиве. Намажете местата, където смятате, че поемат голяма част от натоварването преди тренировка. След като привършите тренировката, сложете душ и отново намажете. Комбинирайте с БАД Енджой Ен ТИ , който е препоръчителен за хора от 45  и над 60. Така ще бъдете защитени и ще може с лекота да тренирате, а тялото ви ще се отблагодари, като постигнете това, което желаете.

 

С уважение, Антоанета

Е-mail: office@visionbiobg.com

GSM: 0888 219 287

 

#стави #гръб #остеопороза #профилактика #натоварване #дископатия # тренировки #умореникрака #веностронг #венознанедостатъчност #детскоздраве #ДжуниорНео

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *