Детско зраве

Знаете ли че….(отговори на 8 въпроса за вашето дете)

Щастливо ли е вашето дете?

Знаете ли че, бебето  се ражда със собствен темперамент, характер, заложби. Родителите трябва да се научат да възприемат бебето си като индивидуалност, още с новината за съществуването му и от рано трябва да свикнат с мисълта, че един ден ще бъде самостоятелна личност.

Каква трябва да бъде храната на детето?

От една страна трябва да се спазва хранителен режим, съобразен с възрастта на детето. Трябва да му се предлагат здравословни храни,  но от друга трябва да се съобрази с предпочитанията на детето си и дори понякога да се по глези.

Достатъчно хранителна ли е храната на детето?

Не можем да кажем, че дори и на теория храната на детето днес му дава всички онези нужни компоненти, от които то се нуждае, за да се развива здраво и да разкрива заложбите си. Поради това е необходимо да се обогатява менюто с биологично активни вещества. Днес има специално разработени детски комплекси, които освен, че са много полезни са и много вкусни. Децата ги харесват и ги приемат с удоволствие.

Какъв трябва да бъде дневният режим на детето?

Има по-кротки деца,  но има и активни, с потребност за повече игри и занимания.  Родителите трябва да намерят баланса в дневния режим на своето дете, който е важен за израстването му като личност.

Какво внимание да отделяме на детето?

Потребностите от емоции на бебетата са различни. Някои имат нужда от много любов и внимание, други се дразнят от прекалено много общуване. Ако бебето е щастливо, значи сте намерили точната доза внимание, което да му давате.

Как да бъде възпитавано детето?

Да има наказания ли или да има награди повече при възпитанието на детето е различно,  а най-ефективен е оптималният баланс между двете.  Личният пример, любов, внимание и уважаването на детето като личност,  в съчетание с други методи за възпитание,  са най-добрата комбинация  за пълноценно развитие.

Какво ще стане детето като порасне?

Родителите трябва да наблюдават  заложбите и интересите му и да се стремят да ги развиват,  а не да налагат  своите неосъществени амбиции.

С какви играчки да играе детето?

Изучете неговия вкус, неговите потребности, неговите начини да се забавлява и така ще намерите точните, интересни и развиващи неговите способности играчки.

Всяко дете си има и лични предпочитания за звуците, думите, интонацията, музиката. То може да харесва определени аромати и да не понася други.

Всичко е от значение за комфорта на вашето бебе и неговото израстване като пълноценна, свободна личност.  Намерете точния баланс между полезното и приятното за вашето бебе, в това се състои родителската грижа.  Доброто настроение е важна част от здравето на всеки човек, а когато сте дали цялата си любов и внимание то да е здраво и да се усмихва повече, то вашето дете расте щастливо.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *