Детско здраве

Здравето на децата ни, първа грижа на родителите!

Могат ли децата ни да бъдат по-здрави и как?

Здравето е най-голямото богатство и най-важното нещо. От това зависи живота ни, и животът на нашите деца, а защо знаем толкова малко за него? Смятаме, че това е даденост? Защо едни се разболяват по-малко, а други са постоянно болни и цял живот страдат от хронични заболявания? Защо не се замисляме за това и да поискаме да разберем, какво трябва да направим, за да сме по-здрави.

А за да са по-здрави нашите деца, какво трябва да направим? Това е важно! Важно е, защото то зависи от нас и единствено от нас!

От нас зависи нашето здраве и ние сме тези, които вземат решение за това. Но децата, са жертва на родителите. Те не могат за вземат решения относно това, как да живеят, как да се лекуват, какво да правят, за да са по-здрави. Те носят последиците на решенията на родителите си и изпитват на гърба си родителските грешки.

Често чуваме ,,Детето ми често боледува”. А какво правим, когато детето боледува? Водим го на лекар, който изписва лекарства, често сиропи, антибиотици. Колко често това се случва? Всеки месец или веднъж на два месеца? Често това го приемаме за нормално, за даденост. Приемаме, че нашето  дете е просто със слаба имунна система и бързо се разболява. Свикваме с този факт, търсим лекаря, даваме лекарствата, а дали четем листчето вътре с противопоказанията и какво може да се случи на детето ни от това сиропче или от този антибиотик? Май не!  Даваме лекарствата в очакване, да стане чудо и един ден то да израсте и да не се разболява. Става ли това чудо? Не!

За да стане това чудо, трябва да променим мисленето си, защото алтернатива има. Тя се нарича профилактика. За да бъде здраво детето ни, трябва да се грижем за неговия имунитет от ранна възраст, да го покачим на ниво, което ще му позволи да се справя в стресови ситуации, като настинки, грип и др.подобни. Може би вече се питате:

  1. Каква профилактика да изберем за нашето дете, което да ни позволи да бъде детето ни по-здраво, по-добре развито физически, умствено и психически?
  2. От какво зависи здравето на детето ни и от къде да започнем?

Това са въпроси, които вълнуват всеки родител, който е загрижен и иска детето му да расте здраво. За това ще говорим на страницата ни. Ще споделяме знания и опит, защото те са ценни за тези, които ги търсят.Те бяха ценни и за мен в един много важен период от моя живот и аз търсех  информация, търсех отговори на същите тези въпроси и още много други. Ще се радвам да бъдем приятели, обединили ни една обща тема и обща нужда, общо желание, нашите деца да са здрави, да растат щастливо и да развиват  умствените си способности и заложби. Обединени под общото ни търсене на най-доброто за нашите деца, защото здравето на децата е гарант за щастието на родителите!

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си и нека бъдем заедно  и повече следващият път!

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *