Детско здравеЖенско здравеЗдраве

ЗАВИСИМОСТ НА ВКУСА от ЕМОЦИИТЕ!

Емоциите управляват Вашият вкус и апетит

Здравословното хранене е знак за висока култура и самоуважение. Всеки обича да яде вкусна храна, но вкусовите нужди на организма зависят от психичното състояние на човека, а не от целесъобразността.

В зависимост от емоциите човек има 6 вкуса - сладко, кисело, солено, горчиво, кисело, стягащо.

Добре е да знаете, че за да ви се яде сладко, това го искат лошите #бактерий, които населяват вашия организъм и със сигурност те са повече от добрите. Обърнете внимание на това, обърнете процента и нека добрите да станат повече. Как?
В състояние на МЪРЗЕЛ, човек иска да яде сладко следобед. Защитните сили са намалени от излишък на захар в организма, метаболизма, функциите на черния дроб, панкреаса, малките съдове са нарушени и зрението страда. Много сладкиши следобед се консумират от тези, които не искат да решават проблемите си.
 Докато изкачва планината, човек е склонен да яде горчиви храни (горчица, ръжен хляб, кафе). В резултат на това се появяват хронични инфекции, заболявания, кръв, костна система.

Песимистичния и чувствителен човек иска кисело. Прекомерната киселина причинява увреждане на сърцето, белите дробове, стомаха, червата, ставите и нарушава вътрешната среда на тялото.

Не може да работи в състояние на щастие, един напрегнат човек. Той иска солена храна. Прекалено соленото е враг на кръвоносните съдове на целия организъм, бронхите, бъбреците, ставите.

Преките, убедителни и необуздани хора обичат прекалено прохладно. Такава храна води до заболявания на хормоналните органи, бронхите, гръбначния стълб, ставите, костите.

Острите Пикантни храни се изпитват от ядосани, прекалено темпераментни хора, което води до възпалителни процеси в черния дроб, панкреаса, стомаха, сърцето, гениталиите и алергичните заболявания.

Необходимостта от пържена храна произтича от грубостта, умората, отвращението към работата. Това води до претоварване на съдовете на мозъка, черния дроб, стомаха, хормоналните и имунните функции са нарушени.

Често хората обичат твърде много мазнините - това води до метаболитни заболявания, стомаха, черния дроб, костната система.

Хората, които са в постоянно психическо напрежение, не знаят как да отвличат вниманието от проблемите, предпочитат да тонизират тялото с чай и кафе.

ПРЕПОРЪЧВАЙТЕ С усмивка !

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *