Детско зравеЖенско здравеЗдравеКрасотафигура

Кафе с ЖЕНШЕН – без стрес и да работи мозъка ви по-добре

4-те основни въпроса за женшенът и всички отговори, които те интересуват:
1. Може ли женшенът да подобри моето здраве?
2. Защо кафе с женшен?
3. Как подобрява здравето женшенът?
4. Къде да намеря още смархрани с женшен и как да ги използвам?

 

             50 лв / 30 сашета/

 

Женшенът се използва в Азия и Северна Америка в продължение на векове. Много хора го използват, за да подобрят мисленето, концентрацията, паметта и физическата си издръжливост. Той също така се използва като естествено лечение при депресия, тревожност и хронична умора. Известно е, че стимулира имунната система, бори се с инфекциите и помага на мъжете при еректилна дисфункция.

*Индианците са използвали корена на билката като стимулант и лекарство за главоболие, както и лечение за безплодие, треска и нарушено храносмилане.

Доказано е, че подобрява нивата на хормоните на щитовидната жлеза (TSH, T3 & T4), облекчава безпокойството, балансира кортизола, подобрява холестерола, регулира кръвната захар и подобрява фитнес представянето.
Поддържа здрави нива на тестостерона, здравето на мускулите, намалява възпалението, бори се с рака, подобрява сексуалното представяне и повишава издръжливостта
Доказано е, че подобрява нивата на хормоните на щитовидната жлеза (TSH, T3 & T4), облекчава безпокойството, балансира кортизола, подобрява холестерола, регулира кръвната захар и подобрява фитнес представянето.
Бори с депресията, балансира кръвната захар, подпомага храносмилателния процес, спомага при тревожност, подобрява фокуса, премахва умората и засилва имунната система.
Бори се с ниски нива на енергия, настинки и умора. Помага при слабост, изтощение, диабет тип 2, еректилна дисфункция и слаба памет.
Оптимизира сърдечно-съдовата издръжливост по време на физически упражнения

10 доказани ползи от женшена

1. Укрепва имунната система

Друга добре проучена полза от женшена е неговата способност да стимулира имунната система - помага на организма да се бори с инфекцията и болестите. Корените, стъблата и листата на женшен са използвани от дълги години за поддържане на имунната хомеостаза и подобряване на резистентността към заболявания или инфекции.

Няколко клинични проучвания показват, че женшенът подобрява функционирането на клетките, които играят роля в имунитета. Женшенът регулира всеки тип имунни клетки, включително макрофаги, дендритни клетки, Т клетки и В-клетки.

Екстрактите от женшен произвеждат антимикробни съединения, които действат като защитен механизъм срещу бактериални и вирусни инфекции. Проучванията показват, че полиацетиленните съединения в женшена са ефективни срещу бактериални инфекции.

2. Подобрява настроението и намалява стреса

Контролирано проучване, проведено в Изследователския център за мозъчна дейност и хранене в Обединеното кралство, включва 30 доброволци, на които са направени три кръга лечение с женшен. Проучването е направено, за да се съберат данни за способността на женшена да подобрява настроението и умствената функция. Резултатите установяват, че 200-400 милиграма женшен за осем дни подобряват настроението, запазват спокойствието и подобряват реакцията на участниците към мисловните процеси.

Друго проучване, проведено в отдела по фармакология в Централния изследователски институт на САЩ, изследва ефекта на женшен при хора с хроничен стрес и установи, че билката има значителни антистресови свойства и може да се използва за лечение на различни стресови болести. Дозата от 100 милиграма женшен намалява симптомите на язвата, теглото на надбъбречната жлеза и глюкозните нива, което го прави мощен лекарствен вариант за хроничен стрес.

3. Има противовъзпалителни свойства

Едно интересно проучване, направено в Корея, измерва благоприятните ефекти на женшен върху децата след химиотерапия или трансплантация на стволови клетки при напреднал рак. В проучването са включени 19 пациенти, които получават 60 милиграма женшен всеки ден в продължение на една година. Кръвните проби се събирали на всеки шест месеца, за да се анализират. В резултат на лечението учените отбелязват, че възпалителните маркери намалели драстично, благодарение на приема на женшен.

4. Подобрява функцията на мозъка

Женшенът стимулира мозъчните клетки и подобрява концентрацията и когнитивните дейности. Проучванията показват, че приемането на корен женшен за 12 седмици може да подобри умственото представяне при хора с болестта на Алцхаймер. Едно изследване, направено в катедрата по неврология в Института за клинични изследвания в Южна Корея, изследва ефективността на женшена върху когнитивните резултати на пациентите с болестта на Алцхаймер. След третирането с женшен, участниците показаха подобрения в продължение на три месеца. След преустановяване на лечението с женшен, подобренията намаляват. Това показва, че женшенът действа като естествено лечение на Алцхаймер.

5. Помага при отслабване

Друга изненадваща полза от женшена е способността му да работи като естествен агент, потискащ апетита. Той също така повишава метаболизма и помага на тялото да изгаря мазнините по-бързо. Проучване, направено в Центъра за изследване на растителната медицина в Чикаго, измерва ефектите на женшена на 40 пациенти в преддиабетно състояние и със значително повишено тегло. Пациентите приемали 150 милиграма екстракт от женшен за 12 дни. До петия ден пациентите имали значително по-ниски нива на глюкоза на гладно, а след 12-ия ден глюкозният толеранс се увеличили и общите нива на кръвна захар намалели с 53%. Пациентите също показват загуба на тегло.

6. Премахва симптомите при менопаузата

Неприятните симптоми като горещи вълни, нощни изпотявания, промени в настроението, раздразнителност, безпокойство, депресивни симптоми, вагинална сухота, понижено сексуално желание, повишаване на теглото, безсъние и изтъняване на косата са склонни да съпътстват менопаузата. Някои изследвания показват, че женшенът може да помогне за намаляване на тежестта и появата на тези симптоми. Системният преглед на четири клинични проучвания установява, че в три от тях женшенът е стимулирал сексуалната възбуда при жени в менопауза, повишил е благосъстоянието и общото здраве.

7. Лекува сексуална дисфункция

Приемането на женшен изглежда подобрява сексуалната възбуда и лекува еректилната дисфункция при мъжете. Систематичен преглед от 2008 година включва 28 рандомизирани клинични проучвания, които оценяват ефективността на женшена за лечение на еректилна дисфункция. Прегледът предостави доказателства за употребата на червен женшен, посочвайки, че от 28 проучвани пациента 20 са показали подобрение на еректилната функция след прием на женшен.

Изследванията, извършени през 2002 г. в Катедрата по физиология в Университета по медицина в Юнион Илинойс, показват, че женшенът спомага и улесняват ерекцията чрез директно разширяване на съдовете и отпускането на еректилната тъкан.

*Изследванията на университета показват също, че женшенът засяга централната нервна система и значително променя активността в мозъка, която улеснява хормоналното поведение и секрецията по време на полов акт.

8. Подобрява функцията на белите дробове

Приемането на женшен значително намалява белодробните бактерии, а проучванията показват, че билката може да спре растежа както на обикновена белодробна инфекция, така и на кистозна фиброза. В едно проучване от 1997 г. се показва, че само 2 седмици прием на женшен стимулира изчистването на белите дробове (това е особено полезно за всички активни пушачи, както и за тези, които искат да прочистят организма си след като са спрели да пушат).

Проучването показва още, че женшенът има способността да третира белодробно заболяване, наречено хронично обструктивно белодробно заболяване (ХОББ), което се характеризира като хронично слаб въздушен поток, който обикновено се влошава във времето. Според изследването, приемането на женшен подобрява белодробната функция и спомага изчезването на някои симптоми на ХОББ.

9. Намалява нивата на кръвната захар

Няколко изследвания показват, че женшенът намалява нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Според медицинския център на Университета в Мериленд хората с диабет, които приемат женшен преди или заедно с напитка, богата на захар, показват по-малко увеличение на нивата на кръвната захар.
Друго изследване, направено в Отдела за човешко когнитивно неврологично мислене в Обединеното кралство, открива, че билката спомага за намаляване на нивата на кръвната глюкоза един час след консумацията на глюкоза, което потвърждава, че женшенът притежава регулаторни свойства.
*Едно проучване установи, че женшенът подобрява инсулиновата чувствителност.

10. Предотвратява рака

Изследванията показват, че женшенът притежава мощни противоракови свойства, поради способността му да инхибира туморния растеж. Въпреки че са необходими повече изследвания по този въпрос, докладите към момента категорично заключават, че женшен има силни противоракови свойства. Той работи комплексно като намалява оксидативния стрес, повишава имунния отговор, унищожава раковите/туморните клетки и стимулира производството на нови, здрави клетки.

Уникалните и полезни съединения на женшена продължават да бъдат изследвани, за да се открие пълният им потенциал за човешкия организъм. На този етап се познати 18 вида женшен и само един от тях, се нарича Императорски. Бял Императорски Женшен носи наименованието си от това, че в древността е бил използван само от императора и неговото семейство. Скъп и ефективен, той и днес носи името си с достойнство, като най-търсения ефективен метод, който носи различни ползи за организма.

 

Използвайте Бял императорски женшен на прах или на капсули, както и СмартХраните с добавка Бял Императорски ЖенШен - черно кафе, кафе лате,капучино, зелен чай, както и Мултипротеиновите коктейли ,,Папараци" с три вкуса: банан, кафе и горски плодове. Много бързо ще усетите промяната във вашето здраве, настроение и качество на живот.

Купи сега бързо, лесно на телефон: 359 889 433 668 / 359 888 218 287

Доставка с куриер и заплащане след като получите стоката.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *