Детско зравеЗдраве

Грозната болест ХАШИМОТО и щитовидната жлеза

Болестите на щитовидната жлеза в наши дни са като епидемия. В Америка например те засягат около 20% от жените. Най-честата причина за понижена функция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм) е автоимунното заболяване Хашимото.

Какво е усещането при Хашимото?

При Хашимото организмът образува антитела, които действат срещу щитовидната жлеза. В самото начало пациентите изпитват симптоми на хипертиреоидизъм (повишено отделяне на хормони на щитовидната жлеза): внезапна загуба на тегло, сърцебиене, тревожност, високо кръвно налягане и горещи вълни. Когато нивата на хормоните в кръвта спаднат, пациентите изпадат в хипотиреоидизъм. Симптомите са постоянна умора, депресия, наддаване на тегло, запек и често промени в настроението. Този модел се повтаря, докато щитовидната жлеза се изтощи. Често диагнозата се поставя точно в това състояние на понижена функция на щитовидната жлеза.

Кои са причините за Хашимото?

1. Някои гени в организма увеличават вероятността от автоимунно заболяване.

2. Начин на живот – неправилно хранене, стрес, токсини и някои инфекции може да доведат до негативни промени в микробиома. Добрите бактерии, които обикновено поддържат здравето, се потискат, докато патогенните вземат превес. Това може да доведе до различни здравни проблеми, включително и автоимунно заболяване.

3. Някои химикали и токсини се свързват с клетките на тялото, като задействат създаването на антитела. Имунната система атакува токсина и клетката, към която той е прикрепен.

4. Доказано е, че бактерията Yersinia Enterocolitica провокира автоимунна атака. Тази бактерия има по повърхността си пептиди, които приличат на рецепторите на щитовидната жлеза. Те толкова си приличат, че когато имунната система преследва бактерията Yersinia, атакува и щитовидната тъкан.

5. За някои вируси като рубеола, вируса на заушка и други, има сведения, че са свързани с тиреоидит на Хашимото. Тези патогени насърчават възпалението, провокират свръхстимулиране на имунната система. Научните проучвания обаче все още търсят точните механизми, които задействат имунната атака, провокирана от тези вируси.

Водородният пероксид се образува в щитовидната жлеза, за да подпомогне превръщането на йода в използваема форма. Този процес може обаче да провокира възпаления, ако в организма няма оптимални нива на селен. Този микроелемент предпазва тъканите, като неутрализира свободните радикали.

Недостигът на селен увеличава клетъчното увреждане и провокира автоимунни реакции. Това е една от причините, щитовидната жлеза да е толкова чувствителна към развитието на Хашимото.

Прекомерният прием на йод

също може да е рисков, като стимулира автоимунните процеси, тъй като се образува още повече водороден пероксид. Както дефицитът на йод е нежелателен, защото може да доведе до гуша и понижена функция на щитовидната жлеза, така и излишъкът е опасен – провокира автоимунна реакция.

Пропускливите черва в дъното на автоимунния процес

Връзките между чревните клетки са като „врата“, образуваща защитна бариера. Жизненоважни хранителни вещества преминават през нея, докато токсини и патогени остават навън. Виновници могат да бъдат инфекции, токсини, стрес и дори липса на витамин D. Всички тези „провокатори“ могат да станат причина връзките между клетките на червата да се отслабят и дори да се разпаднат При съответното генетично предразположение може да се развие автоимунно заболяване.

Глутен при Хашимото

Има ясна връзка между глутена и тиреоидит на Хашимото. Колкото повече глутен консумирате, толкова повече антитела се образуват. Тоест щитовидната жлеза ще бъде атакувана още повече!
Има ли изход?
Първата и най-важна задача е да успокоим имунитета, да се постараем да го рестартираме. Хашимото не е заболяване на щитовидната жлеза. Това е автоимунно заболяване, което засяга щитовидната жлеза. Това е много важно разграничаване, за да се разбере изобщо как се стига до него.Само така може да се стигне до обрат в състоянието.
1. Регулиране и рестартиране на имунната система
2. Добавка на Антиоксиданти
3. Балансиран Витамин Д и Селен

Важно е всичко това да бъде в балансирана форма, натурална, което ще даде възможност на организма да получава ежедневно онази доза, която му е необходима, за да може да помогне на имунната система да влезе в оня ритъм, който де са справи с проблема в организма. Това, което осъзнато трябва да направим е да помогнем на организма да се справи с проблема, като му дадем качествена клетъчна храна.

Учените доказаха, че ние хората са разболяваме по две основни причини: Липса на важни вещества в храната ни и отпадъци (отрови и шлаки ) в клетките ни.

БАД - Натурални витаминни комплекси

Project V онази клетъчна храна, която дава на клетките всичко от което се нуждаят: Изчистват ги, Хранят ги, Защитават ги от свободните радикали, Балансират ги енергийно.

Project V е клетъчна храна, която дава възможност организма да рестартира и балансира имунитета, да нахрани клетките с нужните 100% натурални витамини, минерали и аминокиселини, като всеки елемент е балансиран и няма пренасищане.

Купи Project V от Сесия, като използваш своя промокод - https://u.to/3_JOFA
Или купи по телефона: 359 889 433 668 / 359 888 219 287

 

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *