Uncategorized

Великата Тайна на доброто зрение

„От всички органи и сетива на човека, очите винаги са били признати за най-добрия подарък и най-прекрасното дело на творческата сила на природата.“
Херман фон Хелмхолц

Добро зрение е необходимо за всеки човек. Въпреки това, без значение на колко години сме, никой не е имунизиран от зрителни увреждания.

Като правило, влошаването на зрението забелязваме, когато процесът е отишъл твърде далеч. Основната причина, поради която зрението се влошава, е нарушение на рефракцията – процесът на пречупване на светлинния лъч в окото, който осигурява ясен образ на видимите обекти. Ако нещо не е наред със зрението, картината се размазва пред очите ви, става размита и цветовете изглеждат тъпи.

Според съвременната медицина в света около 45 милиона души са лишени от зрение, а други 135 милиона страдат от различни зрителни дефекти. Според наличните прогнози броят на слепите на нашата планета ще се увеличи до 75 милиона до 2020 г., а броят на хората с увредено зрение ще достигне 200 милиона. На всеки пет секунди в света един възрастен осляпява, всяка минута – дете.

В Русия, според независими източници, всеки втори жител има някакви зрителни увреждания. Броят на абсолютно слепите руснаци днес е около 100 хиляди души, хората с увредено зрение – около 600 хиляди.

 

5-те Основни Причини за увреждане на зрението

Има много причини за нарушаване на зрителния апарат. Едно от най-често срещаните е, разбира се, компютъра. Продължителната работа на компютър често е придружена от зачервяване, спазми и сухота в очите, главоболие и, като резултат, зрително увреждане. Всъщност причината не е дори в самия компютър, а в прекомерното натоварване на очните мускули. Когато работите на компютър, зрителният фокус не се променя дълго време, очите мигат по-рядко, затова с течение на времето очните мускули стават слаби и функцията на зрителния апарат е нарушена. За профилактика е необходимо да правите упражнения на всеки половин час, за да промените фокуса: погледнете далечния обект, после близък предмет, после отново на далечния обект и така за няколко минути.

Друга, не по-малко важна причина за загуба на зрението са гръбначните проблеми и нарушенията на кръвообращението. Всички увреждания на прешлените, както и изместването в областта на гръбначния мозък могат да бъдат пряко свързани с човешкото око. Нарушаването на нормалното кръвообращение на органите на зрението се осъществява в мускулите на шията. Ако тези мускули са в свито или напрегнато състояние, тогава те действат върху шийните прешлени, което затруднява функционирането на нервите и в резултат на това притокът на кръв към главата е ограничен. Ето защо, в случай на зрително увреждане, първо е необходимо да се уверите, че мускулите на задната част на врата са напълно отпуснати и няма нарушения в системата на гръбначния стълб.

Третата причина за влошаването на зрителния апарат е липсата на витамини. За да се произведе светлочувствителен пигмент, отговорен за зрението, трябва да получите достатъчно витамин А. За да предотвратите неговия недостиг, трябва да ядете пресни моркови, боровинки, риба, черен дроб на треска или говеждо месо, яйца, мляко. Въпреки това, трябва да се отбележи, че витамин А, който се съдържа в морковите, е мастноразтворим, което означава, че мазнините са необходими за неговото усвояване. Ето защо, за предотвратяване е по-добре да се ядат салати от пресни моркови, подправени с масло или заквасена сметана.

Друга причина за влошаването на зрението са промените, свързани с възрастта. Всъщност вината за всичко е „старческото зрение”, или неспособността човек да вижда дребния шрифт или малки предмети на близко разстояние.

И, разбира се, също толкова важна причина за отслабване на мускулите на очите е лошите навици, като пушенето и пиенето на алкохол. Пушекът дразни лигавиците на окото, уврежда зрителния нерв и ретината, поради което очите на пушач постоянно гледат възпалено. Алкохолът е най-силният невротоксин и влияе отрицателно на зоните на мозъчната кора, отговорни за визуалното възприятие на човека.

 

Сейф-ту-си Форте — нова формула за добро зрение

Усъвършенстваната формула на естествения комплекс Сейф-ту-си Форте разработен специално за Vision и съдържащ комплекс от най-добрите витамини за очите, ще спомогне за запазването на здравословното зрение.

Подсилената формула Сейф-ту-си Форте ще помогне за справяне със зрителните натоварвания и ще намали риска от очни заболявания. Сейф-ту-си Форте е цялостен и оптимално балансиран продукт, който съчетава най-полезните компоненти за очите.

Екстрактът от черна боровинка, който е част от Сейф-ту-си Форте, подобрява зрителната острота, ускорява възстановяването на тъканите на ретината, подобрява кръвообращението, намалява умората на очите. Лутеинът и зеаксантинът, съдържащи се в екстракта от невен, са мощни каротеноиди, които неутрализират свободните радикали и предотвратяват увреждането на ретината и помътняването на лещите. L-глутатионът, компонент на витамин В2, е важно условие за нормалната структура и функциониране на органите на зрението, има антиоксидантно действие и е ефективен за предотвратяване на заболявания на зрителния апарат. Витамини С, Е и селен, които се допълват взаимно, поддържат структурната цялост на клетките, играят ролята на биологични антиоксиданти, предпазват лещата на окото. Витамини от група В, мед, цинк и манган са мощни антиоксиданти, предпазват очната мукоза от компютърна радиация и интензивно зрително натоварване, предотвратяват очни заболявания. Витамин РР елиминира проявите на синдрома на зрителната умора и подобрява зрителната острота.

 

PS: Не се притеснявайте да се свържете с нас по начин, който на вас е удобен и получите безплатна консултация за наличните продукти и тяхната употреба. Ние ще се радваме да бъдем полезни!

ПОВЕЧЕ НА ТЕЛЕФОН: 0889 433 668 / 0888 219 287

Имейл: office@visionbiobg.com / tony_ignatova@abv.bg / pepiignatova@abv.bg

Фейсбук: https://u.to/hTojFA

Инстаграм: https://u.to/SurSFA

 

 

Благодарение на уникалния състав на Safe-to-See Forte предпазва органите на зрението от ефектите на свободните радикали и развитието на патологии, предотвратява всички свързани с възрастта промени: отслабване и атрофия на мускулите на очите, развитие на късогледство и далекогледство.

Safe-to-See Forte ще повиши зрителната острота, ще премахне проявите на синдрома на зрителната умора, ще намали риска от развитие на очни заболявания.

На кого е препоръчително да взима Safe-to-See Forte:
• Тези, които искат да защитят органите на зрението и да намалят зрителната умора;
• Тези, които искат да предотвратят възрастови промени в зрението;
• Тези, които прекарват много време пред компютър или телевизионен екран;
• тези, които страдат от заболявания на зрителния апарат;
• Млади хора (ученици, студенти), които трябва да четат много

 

 

Интересни факти

 

 • Най-рядко срещания цвят на очите при хората е зелен. Те могат да се похвалят само с 2% от населението на нашата планета.
  • Човек се ражда с условно светлосиви очи и истинският им цвят се появява към 2-та-3-та година.
  • Благодарение на огромния брой фоточувствителни клетки (повече от 130 милиона), човешкото око е в състояние да възприема около 5 милиона цвята.
  • Цветът на очите зависи от пигмента на ириса, наречен меланин. Голямото количество пигмент определя образуването на тъмен ирис (черен, кафяв, светлокафяв) и по-малък брой – светъл (сив, зелен, син).
  • За разлика от повечето животни, хората имат три основни възприемани цвята – червен, син и зелен, които при смесване произвеждат всички видими за окото цветове.
  • При 1% от хората на Земята цветът на ириса на левия и десния очи е различен.
  • Общоприето е, че далтонизмът (цветна слепота) е чисто мъжка черта. Около 8% от мъжете и само 1% от жените страдат до известна степен.
  • Жителите на балтийските държави, Северна Полша, Финландия и Швеция се считат за най-светлите европейци. А най-много хора с тъмни очи живеят в Турция и Португалия.

 

 

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *