Детско здравеЖенско здравеЗдравеКрасотаМъжко здравепаразити

БАД и клинични изследвания

БАД регистрации

 

Съгласно съвременното законодателство, хранителните продукти не се нуждаят от клинични изследвания.

Въпреки това, какво и за много други неща, компания Vision създава прецедент и е първата и единствена компания, провела мащабни клинични изпитвания на нашите БАД в Русия през 2004 година, 8 години след появата на БАД на Vision на руския пазар.

Защо Vision става на практика единствената компания, провела клинични изпитвания на нейните БАД?

Тъй като БАД се отнасят към хранителните продукти, нито в Русия, нито в Европае, нито във Виетнам съществуват норми и стандарти за провеждане на клинични изследвания на БАД.

Затова клиничните изследвания на БАД се провеждат по протокола, утвърден за лекарствените средства.

Клиничното изследване е предшествано от предклинично проучване на препарата в лаборатория, в това число и върху животни.

След предклиничните изследвания се провеждат три фази на проучване на препарата върху хора, които са интервенционни клинични изследвания.

Накрая, след пускането на лекарството на пазара се извършва мониторинг на въздействието на препарата, който не е ограничен във времето и това е четвъртата фаза от клиничното изследване

Стойността на един от етапите на средностатистическо изследване в САЩ, например, от създаването на първоначалния протокол до приключване на отчетите, според данните от миналата година е на стойност $3,4 млн за I фаза КИ, $8,6 млн за фаза II и $21,4 млн за фаза III.

Цената на провежданите клинични изследвания на лекарствените средства на територията на РФ понякога е близка или надвишава нивата на цените в Европа и САЩ, особено предвид днешния валутен курс в РФ.

Освен това, Русия е огромна държава, което допълнително увеличава и без това внушителната сума, добавяйки към перо „разходи“ и значителни парични средства за логистиката и плащането на митните сборове и такси, с които се облагат внасяните на територията на Русия препарати и други материали за изследванията.

За всяка компания клиничните изследвания на БАД са обект на сериозни многомилионни инвестиции, които следва да се оправдават.

Има и друг не по-малко важен въпрос.

Преди да започнат изследванията, компанията-спонсор определя, какво точно ще се проучва в конкретното изследване. Обикновено задачата на всяко клинично изследване е да намери отговор на някой медицински въпрос, например, «дали препарат А помага на пациенти с исхемична болест на сърцето?».

Вие и без нас знаете прекрасно, че БАД са препарати с широк спектър на действие. Колкото и да се стараем, не е възможно да се зададе само един въпрос. Защото само Антиокс се препоръчва в състава на всяка програма.

Чудесно е, че към 2004 година във Vision са събрани огромен брой резултати по продукцията и специалистите от компанията са могли да очертаят поне приблизителна част от такива въпроси и какво сами разбирате, за всеки от продуктите въпросите не са един и два.

Умножете това количество въпроси на стойността на отговора на всеки от тях и ще получите сума, изразена не в десетки, а стотици милиони.

А ако върнете още назад и си спомните 96-97 година, тогава резултатите по продукта биха звучали така – вземах всички продукти от мултикейса и получих еди какъв си резултат. При това резултатът при всеки е бил различен – при някой спира главоболието, при друг – хроничния синузит, някои раждат дълго чакани бебчета. И всичко това – само от продукта.

И това е нормално – така и трябва да бъде, защото това е храна. Классическата линия БАД на Vision е тъкмо този необходим набор от биологично активни вещества, от които тялото се нуждае всеки ден. Той е замислен да действа по този начин, с тази цел е разработен – един комплект за един човек за един месец.

Просто дайте на вашата клетка онова, от което тя има нужда и умното тяло ще може да реши самостоятелно по-голямата част от своите проблеми.

Въпреки това, в момента Freedom Group води преговори за клиничното изпитване на БАД Classic Hit и Junior Hit Project V на производителя Trading Point Group Elite Pharm с водещи медицински учреждения в Русия, сред които НИИ по хранене на РАМН, Първия МГМУ „И.М. Сеченов“, клиники или катедри, РУДН, ФМБА (Федерална медико-биологическа агенция) на Русия и др.

Ние сме абсолютно уверени, че новото поколение продукти Project V, чиито формули са подсилени многократно в сравнение с предишните, ще докажат своята ефективност во време на всички изпитвания, както направиха това техните прародители.

Средно провеждането на клиничните изпитвания отнема от 1 до 2 години.

А в очакване на това нашата задача с вас е да купуваме продукцията, да получаваме своите резултати, да ги натрупваме и да разказваме за тях, генерирайки стокооборот, който да ни позволи да се развиваме по възможно най-бързия начин, да излизаме на нови пазари, да произвеждаме все по-нови ефективни продукти, да разширяваме нашите партньорски мрежи и да получаваме отлични чекове.

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *