UncategorizedДетско здравеЖенско здравеЗдравеКрасотаМъжко здраве

А – мощната сила на антиоксидантите

Защо стареем? Защо се разболяваме?

Свободните радикали са причината да остаряваме и също те увеличават риска от поява на рак, сърдечна недостатъчност, диабет и инсулт. В тялото на човека през целия му живот протичат множество реакции и за всяка от тях се изисква наличието на енергия. За да се освободи тази енергия винаги трябва да присъства един незаменим компонент и това е кислородът. Именно той ни дава така нужната енергия и жизнени сили, окислявайки органичните съединения. Кислородът е изключително необходим, но е и също така опасен.В процеса на жизнената дейност на човека кислородът е способен да окислява молекулите до невероятно активна форма, наричана свободни радикали.

Откъде все пак се вземат свободните радикали?

Освен обичайното възпроизвеждане на свободните радикали в процеса на жизнената дейност на организма, ние ги внасяме допълнително в менюто си, когато консумираме консервирано месо, некачествено олио и масло, шунки и салами, преминали през промишлена обработка, алкохолни напитки, зеленчуци, обработвани с пестициди.

Още те попадат в белите дробове заедно с вдишания въздух, наситен с изгорели газове, тютюнев дим, микроскопични частици азбестов прах.

Учените доказват, че заради прекаленото окисляване на организма, предизвикано от свободните радикали възникват над 80 заболявания – онкологични, сърдечно-съдови, метаболитни, дегенеративни, възпалителни и т.н.

Отрицателно въздействие на свободните радикали:

– увреждат клетъчната мембрана

– спомагат за развитието на сърдечно-съдови заболявания;

– увреждат вътреклетъчните механизми, предизвикват генетични повреди и обуславят предразположеността към рак;

– намаляват функцията на имунната система, водят до увеличаване на възприемчивостта към различни инфекции, създават по-висок риск от рак и неспецифични възпалителни заболявания, като ревматоиден артрит;

– увреждат протеините в кожата, намаляват нейната еластичност и ускоряват появата на бръчки.

Как да противодействаме на отрицателното въздействие на свободните радикали?

 

Свободните радикали могат да се неутрализират с антиоксиданти.

Антиоксидантите са вещества, които инхибират окисляването на всяко от многобройните химични вещества, в това число и на естествените продукти от дейността на тялото и хранителните вещества, поемани с храната и могат да неутрализират окислителното действие на  свободните радикали и на другите вещества.

 

Антиоксидантите отдават своята молекула на свободния радикал и така го превръщат в напълно неутрална молекула.

И учените на Project V, разработиха продукта А  

 

 

А от Project V е биологично активна добавка, която помага да се балансира необходимото равновесие, предоставяйки на организма най-мощните известни антиоксиданти: полифеноли, каротиноиди, витамини и микроелементи.

Ние разработихме продуктът А специално за да поддържате тялото си младо и здраво . той съдържа комплекс от антиоксиданти с различна сила и насоченост на действие. Благодарение на продукт А ще можете да подобрите общото състояние на организма си и да предотвратите разрушителното действие на свободните радикали.

А от Project V е подобрена нова формула на продукт Антиокс -Vision., който действа много по-мощно и дава много по-бързи резултати.

Витамин Е – на практика дозировката е удвоена (беше 6,5 мг – сега е 12 мг)

Цинк – източникът на цинка е заменен с по-биологично достъпен  (беше цинков оксид – сега е цинков сулфат).

Цинкът присъства естествено в организма ни. Той играе важна роля в метаболизма на белтъчините, въглехидратите и липидите. Цинкът също спомага клетките да бъдат защитени от окислителния стрес.

Гроздови семки – сменихме стритите на прах с екстракт, който е 26 пъти по-силен от него (беше 150 мг – сега е  80 мг екстракт, който е еквивалентен на 4000 мг порошка)

Отделно искаме да отбележим, че за производството на 1 кг. екстракт се използват от 50 до 60 кг гроздови семки. Така получаваме екстракт, съдържащ много висока концентрация на активни вещества- 95% полифиноли, които предпазват от окисилителен стрес.

Гинко билоба – сменихме прахообразното вещество с екстракт, който е 20 пъти по- ефективен (беше 26 мг прах – сега е 10 мг екстракт, което е еквивалентно на 500 мг прахообразно вещество).

Екстрактът от листата на Гинко билоба е богат на флавоноиди, гинколиди и гинколова киселина. За производството на 1 кг екстракт от Гинко билоба са нужни от 50 до 65 кг изсушени листа!

Гинко билоба е растение, известно с устойчивостта и жизнеспособността си. Традиционната китайска медицина го използва от хилядолетия заради многобройните му терапевтични свойства.

Обвивката на капсулата беше от желатин с животински произход, сега е капсула с растителен произход, подходяща за вегани и вегитарианци.

Селен от обогатени дрожди. Нашите дрожди, обогатени със селен, имат висока биодостъпност, т.е. усвояването от организма става лесно. Научното мнение показва, селенът от обогатени дрожди е 2 пъти по-достъпен от другите форми на неорганичен селен. Дрождите са предимно от вида Saccharomyces cerevisiae&quot и се произвеждат във Франция.

Бета-каротинът е растителен пигмент и предшества витамин А, т.е. той превръща бета-каротина във витамин А. Предимството на бета-каротина е в това, че тялото само преобразува само толкова, колкото му е необходимо. Витамин А е нужен за правилното функциониране на имунната ни система и на основните органи в тялото.

Нашият бета-каротин има натурален произход. Той се отглежда върху плесен, наречена Blakeslea Trispora, защото е в състояние да произвежда каротиноиди и най-вече бета-каротин. Активната дозировка е 10%.

Витамин С (L-аскорбинова киселина). Витамин С е един от най-известните антиоксиданти! Европейският орган по безопасността на храните (EFSA) твърди, че витамин С предпазва клетките от окислителния стрес. Витамин С помага също да се възстанови формата на витамин Е, за да се възстанови и антиоксидантната му способност.

Витамин Е (DL-алфа токоферол ацетат) Витамин Е също притежава висока антиоксидантна способност.

Продуктът А от Project V  съдържа антиоксиданти, от които организмът се нуждае всеки ден!

 

Купи СЕГА продукта А от ТУК:

 

ПОВЕЧЕ НА ТЕЛЕФОН: 0889 433 668 / 0888 219 287

Имейл: office@visionbiobg.com / tony_ignatova@abv.bg / pepiignatova@abv.bg

Фейсбук: https://u.to/hTojFA

Инстаграм: https://u.to/SurSFA

 

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *