UncategorizedДетско здравеЖенско здравеЗдравеКрасотаМъжко здраве

А – мощната сила на антиоксидантите

Защо стареем? Защо се разболяваме?

Свободните радикали са причината да остаряваме и също те увеличават риска от поява на рак, сърдечна недостатъчност, диабет и инсулт.

В тялото на човека през целия му живот протичат множество реакции и за всяка от тях се изисква наличието на енергия. За да я получи, тялото използва различни вещества, но за да се освободи тази енергия винаги трябва да присъства един незаменим компонент и това е кислородът. Именно той ни дава така нужната енергия и жизнени сили, окислявайки органичните съединения. Кислородът е изключително необходим, но е и също така опасен.

В процеса на жизнената дейност на човека кислородът е способен да окислява молекулите до невероятно активна форма, наричана свободни радикали. Свободните радикали са причината да остаряваме и също те увеличават риска от поява на рак, сърдечна недостатъчност, диабет и инсулт.

Теорията за стареене на тялото в резултат на въздействието на свободните радикали твърди, че стареенето се случва заради натрупаните с времето увреждания в клетките, нанесени от свободните радикали. Молекулата, която се превръща в свободен радикал променя заряда си и това често я прави неспособна да изпълнява своята биологична функция.

Откъде все пак се вземат свободните радикали?

Освен обичайното възпроизвеждане на свободните радикали в процеса на жизнената дейност на организма, ние ги внасяме допълнително в менюто си, когато консумираме консервирано месо, некачествено олио и масло, шунки и салами, преминали през промишлена обработка, алкохолни напитки, зеленчуци, обработвани с пестициди. Те попадат в белите дробове заедно с вдишания въздух, наситен с изгорели газове, тютюнев дим, микроскопични частици азбестов прах. За интензивното им образуване в тялото спомагат също рентгеновото лъчение и инфрачервените лъчи. Не на последно място те се образуват в ненужно голямо количество в резултат на емоционално напрежение, травми и големи физически натоварвания

Учените доказват, че заради прекаленото окисляване на организма, предизвикано от свободните радикали възникват над 80 заболявания – онкологични, сърдечно-съдови, метаболитни, дегенеративни, възпалителни и т.н.

Отрицателно въздействие на свободните радикали:

– увреждат клетъчната мембрана

– спомагат за развитието на сърдечно-съдови заболявания;

– увреждат вътреклетъчните механизми, предизвикват генетични повреди и обуславят предразположеността към рак;

– намаляват функцията на имунната система, водят до увеличаване на възприемчивостта към различни инфекции, създават по-висок риск от рак и неспецифични възпалителни заболявания, като ревматоиден артрит;

– увреждат протеините в кожата, намаляват нейната еластичност и ускоряват появата на бръчки.

 

Как да противодействаме на отрицателното въздействие на свободните радикали?

Разрушаването на организма под въздействие на свободните радикали може да бъде предотвратено.

Важно е да се отстранят факторите, предизвикващи образуването на  свободните радикали и за това е необходимо е да се коригира храненето, да не се хабят излишно нерви, да не се пие и пуши, да се спортува и да сме в благоприятни екологични условия. Но в света, в който живеем не е толкова лесно да се спазва всичко това, а екологията няма как да я контролираме, затова се налага да подкрепяме допълнително тялото си и да го предпазваме от неблагоприятните въздействия.

 

Свободните радикали могат да се неутрализират с антиоксиданти.

Антиоксидантите са вещества, които инхибират окисляването на всяко от многобройните химични вещества, в това число и на естествените продукти от дейността на тялото и хранителните вещества, поемани с храната и могат да неутрализират окислителното действие на  свободните радикали и на другите вещества.

Антиоксидантите отдават своята молекула на свободния радикал и така го превръщат в напълно неутрална молекула.

 

И учените разработиха А от Project V.

 

А от Project V е биологично активна добавка, която помага да се балансира необходимото равновесие, предоставяйки на организма най-мощните известни антиоксиданти: полифеноли, каротиноиди, витамини и микроелементи.

Ние разработихме продуктът А специално за да поддържате тялото си младо и здраво . той съдържа комплекс от антиоксиданти с различна сила и насоченост на действие. Благодарение на продукт А ще можете да подобрите общото състояние на организма си и да предотвратите разрушителното действие на свободните радикали.

А от Project V е подобрена нова формула на продукт Антиокс., който действа много по-мощно и дава много по-бързи резултати.

Витамин Е – на практика дозировката е удвоена (беше 6,5 мг – сега е 12 мг)

Цинк – източникът на цинка е заменен с по-биологично достъпен  (беше цинков оксид – сега е цинков сулфат).

Цинкът присъства естествено в организма ни. Той играе важна роля в метаболизма на белтъчините, въглехидратите и липидите. Цинкът също спомага клетките да бъдат защитени от окислителния стрес.

Гроздови семки – сменихме стритите на прах с екстракт, който е 26 пъти по-силен от него (беше 150 мг – сега е  80 мг екстракт, който е еквивалентен на 4000 мг порошка)

Франция е много известна с производството си на грозде и за нас бе съвсем очевидно да изберем зряло грозде, отгледано и събрано на ръка там. Както вече сме казвали, когато имаме възможност предпочитаме суровините да имат френски произход.

Отделно искаме да отбележим, че за производството на 1 кг. екстракт се използват от 50 до 60 кг гроздови семки. Така получаваме екстракт, съдържащ много висока концентрация на активни вещества.

Този екстракт от гроздови семки е много качествен, което се доказва от дозировката на активното вещество: съдържанието на полифенолите е 95%. Полифенолите предпазват липидите в кръвта от окислителния стрес.

Гинко билоба – сменихме прахообразното вещество с екстракт, който е 20 пъти по- ефективен (беше 26 мг прах – сега е 10 мг екстракт, което е еквивалентно на 500 мг прахообразно вещество).

Екстрактът от листата на Гинко билоба е богат на флавоноиди, гинколиди и гинколова киселина. За производството на 1 кг екстракт от Гинко билоба са нужни от 50 до 65 кг изсушени листа!

Гинко билоба е растение, известно с устойчивостта и жизнеспособността си. Традиционната китайска медицина го използва от хилядолетия заради многобройните му терапевтични свойства. В наши дни използването на Гинко билоба вече е прието за норма в много страни. Листата на Гинко билоба се събират на ръка в периода от юли до септември, докато са още зелени.

Последното, но много важно изменение е замяната на обвивката на капсулата (беше от желатин с животински произход, сега е капсула с растителен произход).

Обвивката на капсулата е от хидроксипропилметилцелулоза.

Всички съставки се поместват в растителната капсула с цел да удовлетворят всички потребители независимо от тяхната религия или хранене.

Селен от обогатени дрожди. Нашите дрожди, обогатени със селен, имат висока биодостъпност, т.е. усвояването от организма става лесно. Научното мнение показва, селенът от обогатени дрожди е 2 пъти по-достъпен от другите форми на неорганичен селен. Дрождите са предимно от вида Saccharomyces cerevisiae&quot и се произвеждат във Франция.

Бета-каротинът е растителен пигмент и предшества витамин А, т.е. той превръща бета-каротина във витамин А. Предимството на бета-каротина е в това, че тялото само преобразува само толкова, колкото му е необходимо. Витамин А е нужен за правилното функциониране на имунната ни система и на основните органи в тялото.

Нашият бета-каротин има натурален произход. Той се отглежда върху плесен, наречена Blakeslea Trispora, защото е в състояние да произвежда каротиноиди и най-вече бета-каротин. Активната дозировка е 10%.

Витамин С (L-аскорбинова киселина). Витамин С е един от най-известните антиоксиданти! Европейският орган по безопасността на храните (EFSA) твърди, че витамин С предпазва клетките от окислителния стрес. Витамин С помага също да се възстанови формата на витамин Е, за да се възстанови и антиоксидантната му способност.

Витамин Е (DL-алфа токоферол ацетат) Витамин Е също притежава висока антиоксидантна способност.

Продуктът А от Project V съдържа антиоксиданти, от които организмът се нуждае всеки ден. Ролята им се изразява в запазването на баланса между свободните радикали и антиоксидантите. Правилното регулиране на този баланс помага на тялото да  противостои на неблагоприятните фактори в околната среда и да остава младо и здраво много по-дълго време.

 

PS: Не се притеснявайте да се свържете с нас по начин, който на вас е удобен и получите БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ по въпрос, който Ви интересува – за наличните продукти и тяхната употреба и как може да си ги поръчате.

Ние ще се радваме да бъдем полезни!

ПОВЕЧЕ НА ТЕЛЕФОН: 0889 433 668 / 0888 219 287

Имейл: office@visionbiobg.com / tony_ignatova@abv.bg / pepiignatova@abv.bg

Фейсбук: https://u.to/hTojFA

Инстаграм: https://u.to/SurSFA

 

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *